عباس حری با اشاره به این نکته که یکی از عزیزان نام این رشته را «دانش شناسی» گذاشته است گفت: "قبل از هر چیز می گویم دانش امری است ذهنی و متعلق به فرد است. دانش در بیرون ذهن وجود ندارد. یک معلم را در نظر بگیرید که شروع می کند به نوشتن متنی؛ آن چیزی که داشته های ذهنی خود را بتواند منتقل کند و عینیت ببخشد بستگی دارد به توانمندیهای معلم، توانمندهای اجزا و فنون، توانمندیهای کلامی و زبانی به معنای گسترده کلمه، یعنی چیزی که بیرون می دهد اطلاعات است نه دانش فرد. وقتی صحبت از اشتراک دانش می شود، بهترین مصداق اشتراک دانش فرآیند "یاددهی، یادگیری" است. همانند معلم و شاگرد."
حری دانش شناسی را در مقابل کلمه universology به کار برد و بیان کرد: "در واقع این کلمه ریشه university یعنی جایی که در آن دانشهای مختلف وجود دارد، است. که البته در جایی بنده به شوخی گفتم "دانشگاه جایی است که در آن گاه بتوان دانشی یافت" . برداشتی که از این نامگذاری می شود این است که رشته ما به تمام دانش ها اشراف دارد، آیا این ادعای ماست؟! بنده نسبت به اسم حساسیت ندارم. اما من معتقدم اسمی را که برای یک حرکت برمی گزینیم، باید با مسما باشد."
استاد کتابداری و اطلاع رسانی گفت: "براساس اشارات کوتاهی که داشتم نظر بنده در تغییرنام رشته "علم اطلاعات" است. یکی از اساتید بنده گفته بود: "اطلاع رسان کتابداری است که کارش را خوب انجام دهد".
وی افزود: "کتابداران دو دسته هستند کسانی که کارشان را خوب انجام می دهند و کسانی که خوب انجام نمی دهند. دسته اول خود به خود اطلاع رسان هستند. زمانی که می گوییم کتابداری یعنی مدیریت بر کتاب که اطلاعات مکتوب می باشد. کار اطلاع رسان نیز همین می باشد. کتابداری و اطلاع رسانی حشو دارد و یکی از آنها باید حذف گردد."
وی بیان داشت: "باکلند در مقاله ای تحت عنوان “Information as things ” «اطلاعات به مثابه شی» اشاره می کند شی مثل فسیل ها، درخت و حتی کتاب است که اینها اطلاعات به مثابه شی هستند و در حوزه اطلاع رسانی سروکار ما با این نوع اطلاعات است. نظر من درخصوص حرف باکلند این است که اطلاعات بدون محمل وجود ندارد. اطلاعات بسیار وابسته به محمل خود است. تعجبی ندارد که شانون وقتی اطلاعات را می خواهد کمی کند بیت را می شمارد، زیرا چنان اطلاعات و بیت به هم وابسته هستند که فکر می کند اگر بیت را بشمارد اطلاعات را شمرده است. ما به نوع خاصی از اطلاعات به مثابه شی سروکار داریم و آن سند و مدرک است."
دکتر عباس حری در پایان اشاره کرد: "علم اطلاعات دو چهره دارد یکی "اطلاع شناسی" و دیگری "اطلاع رسانی". اطلاع رسانی نه اینکه اطلاع می رساند بلکه تمام حرکات سازماندهی، اشاعه و... را در بر می گیرد. به هر حال نظر من این است که رشته ما «علم اطلاعات» است و به دو زیر شاخه نظری و عملی، یعنی اطلاع رسانی و اطلاع شناسی تقسیم بندی می شود؛ و لازم به ذکر است که نظر کمیته برنامه ریزی، عزیز و محترم می باشد."
خبرنگار: خدیجه عروجی